Gelecek Program

 
 
Bizum Hoca 2
Bizum Hoca 2

Bizum Hoca-2 Hikaye Aristofanes’in MÖ 411 yılında yazdığı Lysistrata adlı oyun, kadınların erkeklere karşı ilk kazan kaldırışının tarihidir. 1983’te Şalvar Davası filmine de esin kaynağı olan Lysistrata’yı Trabzon’a uyarladık. Devam filmi olan Bizum Hoca-2’yi, İnce İnce Yasemince’deki Hamsiye’yi, Gırgır’da Tursun’un İskelesi’ni, Sümela’nın Şifresi Temel’i, Moskova’nın Şifresi Temel’i, Laz Kapital’i, Oflu Hoca Trakya’da’yı ve Evli ve Zavallı “Temel ile Fadime”yi yazan Yılmaz Okumuş yazdı. Bizum Hoca’nın yeğeni ve Dobi Nene’nin kızı olan Tülin, Trabzon’da doğmuş büyümüştür. 18 yaşında kazandığı turizm fakültesinde okumak üzere Trabzon’dan ayrılan Tülin, tam 20 yıl sonra eşinden ayrılmış ve tek çocuğuyla birlikte Trabzon’a dönmüştür. Babasından kalan eski ahşap konağı biraz elden geçirip butik otel yapmayı planlamaktadır. İlk filmimiz Bizum Hoca’da komediyi sürükleyen bütün karakterlere bu kez kasabadaki ticari yaşamı elinde tutan (modern Şener Şen) Yunus katılmıştır. Yunus’un bir zaafı vardır; Tülin. Lise yıllarından beri Tülin’e yanık olan Yunus’un aşkı, 20 yıldır birbirlerini görmemesine ve ikisi de başka insanlarla evlenmiş olmasına rağmen hiç sönmemiştir. Eşinden boşanıp memleketine gelen Tülin yeni bir aşk/ilişki düşünmemektedir ve Yunus’u tersler. Tülin’in çocukluk ve lise arkadaşlarının hepsi evlenmiş 2-3 çocuk annesi olmuştur. Karadeniz’de yaşayanlara normalmiş gibi görünen “erkeklerin kahvede ve damlarda” günlerini geçirirken bütün işleri kadınların yapması Tülin’e çok garip gelmektedir. Kadınlar Tülin’le samimiyeti ilerletir ve butik otele otantik yiyecek içecek ve örgü işleri getirip satmaya başlarlar. Hamile bir arkadaşının tarlada çalıştığını gören Tülin çok içerler ve kadınlara, “Bu kadar alttan almamalarını, istemeleri halinde erkekleri bir haftada muma çevirebileceklerin” söyler. Bu arada Tülin’in reddettiği Yunus, erkekleri sürekli fiştekleyerek, kadınlarla erkeklerin aralarının iyice gerilmesine yol açmaktadır. Kadınlar sonunda isyan edip, erkeklere günlerini göstermek adına Tülin’in oteline yerleşirler. Amaçları, ellerinden hiçbir iş gelmeyen erkekleri birkaç güne kalmaz pes ettirip özür diletmektir. Bu ayaklanma sonucu erkekler kendilerine daha yardımcı olacaktır. Fakat burası Karadeniz’dir, burada aşkın, nefretin, neşenin, tutkunun Karadenizcesi, en absürdü yaşanır… Hepsi ayrı bir inatçı keçi olan kadınların erkekleri diz çöktürme çabaları ve erkeklerin kadınları abluka altına alıp direnişlerini kırma çabaları filmimizi Lysistrata’dan ve Şalvar Davası’ndan farklılaştırıyor.

Bu sayfada yeralan verilerin tamamı özgün içeriktir. Antrakt Sinema’dan izin almadan tamamı ya da parçası kopyalanamaz, kullanılamaz.
Yapım Yılı : 2021
Tarz * : Comedy
Süre :
Ülke : Türkiye
Yerli/Yabancı : Yerli
Yönetim : Aynur Demirtaş, Yılmaz Okumuş.
Senaryo : Yılmaz Okumuş, Mevlut Uludağ.
Müzik :
Görüntü Yönetimi : Aydın Sarıoğlu
Kurgu :
Sanat Yönetimi :
Oyuncular : Tuğba Çom, Onur Dilber, Seymen Aydın, Mehmet Usta, Alay Cihan, Fatih Toğçuoğlu, Cezmi Baskın, Timur Ölkebaş, Selçuk Balcı.
Yapımcı Firma : Sihirli Perde Film, Nöbetçi Televizyon. (Metin Namlısesli, Berna Akpınar)
İşletmeci Firma : CGVMars
İlk hafta lokasyon sayısı :
Basın Gösterimi Tarihi : TBA
Açıklanan Vizyona Çıkış Tarihi : TBA
Dünyada İlk Ticari Vizyonu : -
Sınıflandırma : 6+10A
IMDB Linki :
 
* Filmlerin tür bilgileri ülkesel ve bölgesel olarak tutarsızlıklar göstermektedir. Bu yüzden sayfalarımızda filmlerin tür bilgisine yer verirken en köklü ve güvenilir kaynak olan, dünyanın ilk olarak takip ettiği IMDB (International Movie Database)'yi kaynak olarak almaktayız. Bu alanlarda kullanılan İngilizce sözcükler tam karşılıkları olmamakla beraber şu anlama gelmektedir: Action-Aksiyon, Adventure-Macera, Animation-Animasyon, Biography-Biyografi, Cartoon-Çizgi Film, Comedy-Komedi, Crime-Suç/Polisiye, Drama-Dram, Documentary-Belgesel, Erotic-Erotik, Fantasy-Fantazi/Hayali/Ütopik, History-Tarihi, Horror-Korku, Music-Müzik, Musical-Müzikal, Mystery-Gizem, Porn-Porno, Romance-Aşk, Sex-Seks, Sci-Fi-Bilim Kurgu, Sport-Spor, Thriller-Gerilim, War-Savaş
** Sayfalarımızda görüntülenen filmlerin teknik bilgileri, fotoğraflar ve konuları bu filmlerin Türkiye temsilcilerinin ya da sahiplerinin açıkladığı verilerdir. Filmlerin açıklama ve tanıtım metinleri değiştirilmeden yayımlanmaktadır. Bütün bilgiler ve görseller firmalardan temin edilmektedir. Filmlerin orijinal isimlerinin yayımında ise en köklü ve güvenilir kaynak olan, dünyanın ilk olarak takip ettiği IMDB (International Movie Database)'yi kaynak olarak almaktayız.
Gelecek Program Filmleri

Ana Sayfa | Film Arşivi | Gelecek Program | Haberler | Gişe Raporu | Köşe Yazıları

Mesafeli Satış Sözleşmesi | Teslimat ve İade Şartları | Gizlilik Politikası

© Antrakt Sinema Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır